Uit de vele gesprekken met leidinggevenden na een training, hoor ik steeds terug hoe waardevol het is om met andere leidinggevenden te sparren. Over de onderwerpen waar je mee bezig bent, waar je meer over wilt leren en waar je tegenaan loopt als leidinggevende.

Resultaten Ochtendsparren

De diversiteit aan personen, expertises, ervaringen & kennis delen en het groepsgevoel, maakt dat je diepere inzichten krijgt en een nog beter leider wordt! Hoe dan?

 • Door te leren van andere leidinggevenden.
 • Huidige issues worden bespreekbaar gemaakt.
 • Samen sparren over relevante onderwerpen en casussen.
 • Je krijgt meer inzicht in gedrag van je team en collega’s.
 • Ontdekken welke financiële impact jouw team heeft.
 • Sneller kunnen schakelen bij onverwachte gebeurtenissen.
 • Zien hoe een verandertraject succesvol en duurzaam wordt.
 • Aansluiting bij de visie en doelstellingen van de organisatie waar je werkt.
 • En nog meer!

Er is ook een online platform met de mogelijkheid om tussendoor contact te houden, waar ik kennis en informatie deel en je tussendoor dus ook verder kunt leren.

De eerste keer Ochtendsparren is op maandag 8 april. Daarna staat iedere tweede maandag van de maand een bijeenkomst op de planning. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.


Onderwerpen die ik inbreng vanuit mijn expertise en ervaring zijn gerelateerd aan:

 • Persoonlijk en authentiek leiderschap
 • Jij als leidinggevende
 • Teamdynamiek
 • Organisatiekunde en strategie
 • Verandermanagement
 • Financiële impact van jouw team op de organisatie

Daarnaast kunnen we het hebben over zaken als privé – werkbalans, soft skills, besluitvorming of andere onderwerpen die de groep aanspreekt. We kiezen samen voor de onderwerpen die het meest relevant zijn.

▷ Het worden interactieve ochtenden met verschillende werkvormen, groepsopdrachten, intervisie, uitwisseling van kennis en ervaring als leidinggevende en méér!


Voor wie is Ochtendsparren?

Leidinggevenden uit het MKB, die vanuit hun expertise zijn doorgegroeid. Die bereid zijn om open te delen en niet alleen komen halen. Daarnaast laat je commitment zien en vind je het leuk om actief mee te doen tijdens de bijeenkomsten.

De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 12 personen. Je kunt twee keer met een los ticket aanschuiven, daarna (of eerder) besluit je of je voor 6x aansluit in de groep. Als je hiervoor kiest, heb je de flexibiliteit om ze in 8 maanden in te lossen.


Waarom wil je onderdeel worden van de community Ochtendsparren?

Als je instapt word je onderdeel van een kleine community van leidinggevenden, die vanuit hun expertise zijn doorgegroeid. Vooral in deze onzekere en dynamische tijd met veranderende verwachtingen, gaat dit jou helpen om de juiste beslissingen te nemen voor jouw team. Om bij te dragen aan de visie en doelen van jouw organisatie, en de regie te pakken in plaats je te laten leiden door de waan van de dag.

Je gaat verder bouwen aan vaardigheden, krijgt nog meer zelfkennis. De nieuwe inzichten krijg je van mij én elkaar.

▷ Wil je eerst kennismaken, plan dan nu hier een gesprek in.


Data, locatie en investering

▷ We starten op 8 april 2024 en we komen daarna iedere tweede maandag van de maand samen. Later dan april starten kan, als de groep nog niet vol zit. Zit de groep vol, kom je op de wachtlijst. Waarom een maandag? Dan zit je nog niet midden in de drukte van het werk, en heb je een goede start van die week. Nieuwe inzichten, nieuwe energie!

▷ Locatie: De Cacaofabriek aan de Cacaokade. Hier werden van 1894 tot 1932 cacaoproducten geproduceerd. Daarna heeft het verschillende functies gehad en na de brand in 2008 is het omgebouwd tot cultureel centrum. Er is gratis parkeren voor de deur en het is op loopafstand van het centraal station van Helmond.

▷ De tijdsinvestering is 3,5 uur per maand. Inloop vanaf 8.30 uur. De bijeenkomst zelf is van 9.00 uur tot 12.00 uur, om daarna nog gezamenlijk een broodje te eten en te netwerken tot 12.30 uur.

Een los ticket is €199,- exclusief BTW en voor 6x Ochtendsparren is de investering €1149,- exclusief BTW.


Wat kun je van mij verwachten?

Inmiddels sta ik alweer een aantal jaren voor de groep als leiderschapstrainer en begeleid ik leidinggevenden ook 1-op-1 als mentor. 

Mijn passie ligt in het verder ontwikkelen van leidinggevenden. Mijn aanpak combineert enthousiasme, ervaring, kennis en praktisch inzicht. Ik ben zelf meer dan 10 jaar leidinggevende geweest en heb teams in verschillende landen mogen bouwen en begeleiden. Inmiddels heb ik ook de theoretische bagage in mijn rugzak, die de ervaring versterkt.

Ik zorg ervoor dat we optimaal gebruik maken van de tijd die we hebben. Dat onderwerpen aan bod komen waar iedereen iets aan heeft. Veiligheid, vertrouwen, groei en plezier staan voorop.


Laten we samen gaan voor leiderschap dat de huidige uitdagingen tackelt én klaar is voor de toekomst.