Foto: Decisions Journal - Sandra Raaijmakers

Decisions Journal

Jij bent aan zet!

Je maakt de hele dag door beslissingen. Als leidinggevende is ook nog eens een team afhankelijk van jouw beslissingen. Wanneer doe je het goed?

 • Weten wat jouw beslissingen beïnvloedt, hoe je beslissingen kunt nemen en hoe je team mee te krijgen, gaat jou helpen om nog steviger in je schoenen te staan.

In dit Decisions Journal leer je meer over besluitvorming en gerelateerde onderwerpen. Daarnaast ga je aan de slag met reflectie. Want je leert niet van een ervaring, wel van reflecteren op die ervaring.

Besluitvorming is een onderbelicht onderwerp binnen organisaties. Door hier helderheid in te scheppen en je team handvaten te geven, worden jij en je team effectiever en efficiënter.

Ik wens je fijne beslissingen en veel mooie momenten met je team!

Ja! Dit boek wil ik

Loopt een jaar met je mee in jouw ontwikkeling

Praktisch werkboek vol hulpmiddelen

Besluitvorming: makkelijker & doeltreffender

Wat kun je verwachten?

Je gaat doelen stellen, kennis opdoen en wekelijks reflecteren. We leren namelijk niet van ervaringen, wel van reflectie op ervaringen. Dit journal zit vol hulpmiddelen, die jou helpen nog meer uit je rol te halen als leidinggevende! Het gaat niet alleen maar over besluitvorming. Je gaat jezelf nog beter leren kennen en krijgt tools die je helpen de communicatie met je team nog makkelijker te maken.

Onderschat niet hoeveel je in een jaar kunt bereiken!

Als je met reflectie en de kennis aan de slag gaat word jij een nog betere leidinggevende en jouw team een voorbeeld voor andere teams in de organisatie!

De kennis kun je integreren in je dagelijkse werkzaamheden. Doordat je er de tijd voor hebt, hoef je het niet allemaal tegelijk te implementeren. Dit betekent dat je zonder tijdsdruk mooie resultaten bereikt.

Investering: €39,95 inclusief BTW.

"Neem besluitvorming serieus, vergroot je invloed als leidinggevende"

Wat zeggen klanten over mij?

 • Wat gebeuren er mooie dingen als je een groep mensen bij elkaar brengt!

  “Het vertrouwen dat ik je heb gegeven, heb je helemaal waar gemaakt. De reacties die ik heb ontvangen van de deelnemers waren geweldig. Wat gebeuren er toch mooie dingen als je een groep mensen bij elkaar brengt! De openhartige gesprekken met elkaar waren verrassend en fijn. De golfmiddag en de lunch maakten de dag compleet.”
  — Jan Beekes, Eigenaar NH Administratie
 • Je houdt de groep enthousiast en betrokken

  “Je bent een erg prettige trainer; je staat goed boven de stof, waardoor je in staat bent om de diepte in te gaan bij vragen en discussies. Door de vraag terug te leggen in de groep, betrek je iedereen bij de materie. Je houdt de groep daarmee enthousiast en betrokken. Dankjewel! ”
  — Millosch Van der Sanden, Commandant Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD)
 • Praktisch en goede sfeer

  “Sandra weet de theorie erg praktisch te maken door dit te koppelen aan actuele thema's en nieuwsberichten. Daarnaast creëert zij een goede sfeer in de groep en legt alles goed uit. De training van haar is mij goed bevallen. ”
  — Raymond de Boer, Adjunct Directeur Dura Vermeer Bouw
 • Midden-Management

  “✔️Ik vind Sandra deskundig en betrokken. Haar expertise en werkervaring zijn duidelijk merkbaar en ze slaagde erin om de lesstof op een zeer begrijpelijke en boeiende manier over te brengen. Ze heeft goede voorbeelden waardoor de theorie grijpbaar wordt. ✔️Een enorm gedreven en bekwame docent die de theorie op een fijne en duidelijke manier wist uit te leggen met hierin de koppeling naar de eigen werkvloer te leggen. ✔️Je deelt jouw ervaring zodat ik de theorie toepasbaar kan maken voor verschillende situaties. Jouw positieve feedback gaf mij steun en heeft mij aangemoedigd. ✔️Begripvol rustig en een brede kijk.”
  — Reacties na een 6-daagse training
 • Voor elke situatie een voorbeeld om het beter te begrijpen

  “Sandra brengt praktijkervaring mee in de training. Voor elke situatie heeft zij wel een voorbeeld waardoor je het gaat begrijpen. Haar achtergrond in credit risk management maakt ook dat je de grotere context van financiën beter gaat begrijpen. En leuk mens, gezellig. ”
  — Hilde Kauffman, Manager Talent Development Derks & Derks
 • I learned from observing

  “I just want to thank you so much for today. I really enjoyed it. You’re a top-notch trainer - knowledgeable, confident, intelligent - and you create such a lovely atmosphere. I learned from observing. ”
  — Jacqueline Nolan, Learning & Development Facilitator
 • Verbinding

  “✔️Ik ben heel blij dat jij mijn mentor bent! ✔️Erg toegankelijk! Daardoor goede connectie met cursisten en leuke dagen. ✔️Top hoe jij iedere keer de verbinding maakt tussen praktijk en theorie en scherpe vragen stelt! ✔️Het is fijn hoe jij de training begeleidt. Je creëert een vertrouwde omgeving waarin we vrij kunnen denken en oefenen. ✔️Voelt de groep goed aan en gaat in op de leerbehoeftes van de verschillende deelnemers. Een duidelijke, heldere stem en een prettig docent. Je creëert een vertrouwde omgeving waarin we vrij kunnen denken en oefenen. ✔️Rust en geduld is erg nodig tegenwoordig, blijf dat meegeven.”
  — Enkele reacties
 • It's worth your time

  “De inhoud was relevant en makkelijk te begrijpen en volgen. Het is fijn om praktijkverhalen te horen, waardoor ik aangehaakt bleef en het goed kon begrijpen. De interactie met de groep en tussen de deelnemers was goed gedurende de opdrachten. Sandra ging ook goed in op de vragen en opmerkingen tijdens de training. Als je de kans krijgt om met Sandra te werken, it is worth your time!”
  — Natascha Heylen, Group Controller EMEA
 • Duidelijke structuur en goede sfeer

  “Ik heb bij Sandra een training gevolgd. Deze heb ik als zeer leerzaam en plezierig ervaren. Sandra heeft een duidelijke structuur die ze volgt, ze draagt bij aan een goede sfeer in de groep. Ze luistert goed en haar aanpak heeft een zekere kalmte waardoor leren erg aangenaam is. Door de training heb ik meer inzicht gekregen middels duidelijke (persoonlijke) voorbeelden.”
  — Manon ten Have, Customer Engagement Iceland Air
 • Ik heb mijn zelfbewustzijn aanzienlijk verhoogd

  “Wat definieert echt leiderschap? Welke verborgen kernwaarden heeft jouw organisatie, buiten de officiële missieverklaringen? Waarom wordt een "bepalende" leider vaak niet ondersteund? Recentelijk heb ik een training van Sandra Raaijmakers gevolgd. Behalve dat ik heel veel heb geleerd over gedragspatronen, kernwaarden en leiderschap, heb ik mijn zelfbewustzijn aanzienlijk vergroot. Sandra is een uitzonderlijk betrokken trainer die het beste in elke deelnemer naar boven weet te halen! Of je nu deel uitmaakt van een grote of kleine organisatie, een freelancer bent, een leiderschapsrol vervult of wil vervullen, ik raad Sandra zeker aan!”
  — Anna van den Akker, Software Engineer
 • Veilige sfeer

  “Ik geef jou een dikke 10! Ik heb veel geleerd en je brengt de stof over op een hele persoonlijk en pakkende manier. Jij stelt ook jezelf open, waardoor er een veilige sfeer wordt gecreëerd. Ik kan nu beter stilstaan bij wat bij mij past en beter begrijpen hoe “de ander” reageert. Fijn om te weten waarom en hoe je dit kunt ombuigen, zodat er geen conflicten ontstaan. Dit gaat me helpen beter samen te werken en samen te leven.”
  — Jacqueline Dumoulin – Directie assistente